Return to site

Linkbuilding bureau

· marketing,linkbuilding,bureau

Zonder een goede autoriteit telt content niet mee voor een hogere positie in Google. Een ervaren linkbuilding bureau zorgt er voor dat de content onder de aandacht van de doelgroep komt en beter scoort in de organische zoekresultaten. Kennis over en ervaring met het technische aspect spelen in dit geval een belangrijke rol. Daarnaast zorgt de betrokkenheid en precisie om linkbuilding perfect op te bouwen voor succes. Veel bedrijven besteden linkbuilding uit, omdat het een langdurig proces is waar veel kennis bij komt kijken. Laat de linkbuilding activiteiten gerust over aan een ervaren linkbuilding bureau.

Wat is linkbuilding?

Tegenwoordig is internet een belangrijk element geworden in het dagelijks leven. Steeds meer ondernemers beginnen een website of een webshop. Doordat het aanbod in websites en webshop erg groot is, is het moeilijk om onderscheid te maken tussen al deze websites of webshops. Een ondernemer wilt gezien worden in Google en een conversie genereren.

Door middel van linkbuilding wordt een website of webshop beter vindbaar in de zoekresultaten van Google. Linkbuilding is het verkrijgen van kwalitatieve en relevante links op andere websites of webshops, die naar de eigen site verwijzen. Het uiteindelijke doel van linkbuilding is het genereren van nieuwe bezoekers, die uiteindelijk voor conversie zorgen.

Linkbuilding is ontzettend belangrijk om onderscheid te maken in de zoekresultaten van Google. Google hecht een waarde aan links die doorverwijzen naar de betreffende website. De links die doorverwijzen naar de betreffende website ziet Google als stemmen. Als een website meer stemmen krijgt, krijgt de website meer waardering van Google. De aantal stemmen bepalen ook de positie van de website in de zoekmachine. Een ervaren linkbuilding bureau gaat zorgvuldig om met het verkrijgen van de stemmen. Deze stemmen worden grondig geanalyseerd, zodat er met zekerheid kan worden gesteld dat de links dusdanig relevant zijn voor de website.

Linkbuilding strategie

Om de perfecte resultaten te behalen, worden er een aantal strategieën uitgevoerd. Een linkbuilding bureau zorgt dat het langdurige proces met precisie wordt uitgevoerd. Het verkrijgen van kwalitatieve links is niet zo makkelijk dat men denkt. Om kwalitatieve links te verkrijgen zijn speciale technieken voor nodig. Daarnaast speelt content een belangrijke rol in linkbuilding. Hieronder worden een aantal manieren beschreven hoe links worden verkregen.

Content marketing 

Unieke content speelt een belangrijke rol in linkbuilding. Het maken van aansprekende content zorgt voor een goede resultaat in linkbuilding. Het creëren van unieke content zorgt dat de links aantrekkelijker worden en het verkrijgen van de links wordt daarmee makkelijker. Daarnaast zorgt aantrekkelijke content voor een hogere conversie, denk hierbij aan een sale of een lead.

Linkruil

Een linkbuilding bureau heft een grote database met artikelen die een hoge domein-autoriteit hebben. Met dank aan deze artikelen kan een linkbuilding bureau gemakkelijk artikelen/links uitwisselen met andere bedrijven.

Concurrentie links

Een goede concurrentie analyse is van groot belang. Een ervaren linkbuilding bureau analyseert grondig de concurrenten van zijn klanten. Door middel van de concurrentie analyse kan een linkbuilding bureau de linkprofiel van de concurrentie zien. Uit het linkprofiel worden de belangrijkste links genomen. Deze links, oftewel andere websites, worden benadert om ook een link uit te wisselen met de klant.