Return to site

Zoekmachines in Nederland

Google heeft in 1998 haar intrede gedaan als zoekmachine. In tien jaar tijd heeft de zoekmachine een enorm marktaandeel behaald en is Google uitgegroeid tot het meest gebruikte zoekmachine. Wilt u uw eigen bedrijf bovenaan in de resultaten van Google zien? Dan kunt u de hulp inschakelen van Online marketing bureau Amsterdam. Het online marketing bureau Amsterdam zorgt ervoor dat u binnen een periode van een aantal maanden tussen de topposities van Google staat. Dit online marketing bureau is ook buiten de regio van Amsterdam Actief! In dit artikel lopen we langs een aantal feiten over zoekmachines.

Het jaar 2009

In 2009 werd 9 op de 10 zoekopdrachten verricht binnen de zoekmachine Google. De concurrentie van Google bestaat uit de partijen Yahoo, Ask, en startpagina. Deze partijen zijn bij elkaar maar goed voor ongeveer 10% van het marktaandeel in 2009. Google had in 2009 een marktaandeel van bijna 93%! Een opvallende speler onder de concurrenten is startpagina.nl. Dit was vroeger een redelijk grote partij met een marktaandeel van 4%.

Best logisch dus dat veel bedrijven hun online marketing inrichten op de zoekmachine Google. Geen idee hoe u uw bedrijf vindbaar maakt binnen Google? Dan kunt u de hulp inschakelen van het online marketing bureau uit Amsterdam.

2014

In 5 jaar heeft Google zijn marktaandeel weten te behouden. In deze 5 jaar is er wel een concurrent bijgekomen. Nieuwe zoekmachines doen hun intreden op de zoekmachinemarkt. Bing heeft in 2014 een marktaandeel van 3% weten te realiseren. Dit is ten koste gegaan van het marktaandeel van startpagina.nl.

Zoekmachines vandaag te dag

In 2019 is de populariteit van Google nog verder toegenomen. Het marktaandeel in 2019 bedraagt bijna 96%. Tevens is ook het totale aantal zoekopdrachten toegenomen door de opkomst van mobiele platformen. Daardoor is uw vindbaarheid binnen Google dus nog belangrijker geworden. Uw bedrijf bovenaan in de resultaten van Google? Schakel de hulp in van het Online marketing bureau uit Amsterdam voor snelle en gegarandeerde resultaten. Dit online marketing bureau heeft conversieratio’s laten toenemen tot wel 90%!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly