Return to site

De uitleganimatie van deze animatiestudio

· animatiestudio,animatie,uitleganimatie,uitlegvideo

Steeds minder mensen nemen de tijd om lange teksten te lezen omdat zij hier geen zin of tijd meer voor hebben. Dankzij een animatiestudio kan je alsnog veel informatie in een kortere tijd overbrengen dankzij een uitleganimatie. Wat een uitleganimatie, gemaakt door een animatiestudio, voor jou kan betekenen lees je in dit artikel.

De uitleganimatie

Startups uit Sillicon Valley zagen een hele periode geleden al dat een uitleganimatie de beste manier is om een concept of idee uit te leggen. Dit concept is overkomen waaien naar Europa en dus naar Nederland. In de Verenigde Staten worden al meerdere jaren animatievideo’s gebruikt door grote bedrijven. De uitleganimatie is een animatievideo die gemaakt is door een animatiestudio om op een effectieve manier een bedrijf, product, website of app uit te leggen. Door het combineren van audiovisuele factoren wordt een uitleganimatie succesvol. De combinatie van tekst, beeld en geluid zorgt ervoor dat een boodschap snel en effectief wordt gecommuniceerd.

Voordelen uitleganimatie

Het gebruik van een uitleganimatie zorgt voor meerdere voordelen. We behandelen nu de twee belangrijkste voordelen. Het allereerste voordeel is conversie. Een uitleganimatie die gemaakt is door een professionele animatiestudio kan ervoor zorgen dat de conversie flink omhoog gaan. Uit onderzoek onder bedrijven is gebleken dat uitleganimaties in sommige gevallen hebben geleid tot een conversiestijging. Daarnaast gaf meer dan de helft van de consumenten aan dat een uitlegvideo of animatie het vertrouwen in een product verhoogt.

Een ander voordeel is dat het aandacht van het publiek goed wordt vastgehouden door een uitleganimatie. Doorgaans kijken mensen nou eenmaal liever naar een video dan dat ze een stuk tekst moeten lezen. Organisatorische veranderingen binnen een bedrijf kunnen eenvoudiger worden uitgelegd aan het personeel zonder dat het personeel de aandacht verliest.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly