Return to site

De beste uitleganimatie van een animatiestudio

· animatiestudio,animatie,uitleganimatie,studio

Met een uitleganimatie kan je zeer veel scenario’s maken. Dit zorgt ervoor dat een animatiestudio jouw wens vaak goed kan vertalen. Uitleganimaties worden steeds meer gebruikt om ingewikkelde producten en diensten uit te leggen. Wil jij met je onderneming een animatiestudio inhuren en ben je benieuwd hoe je hen het beste kan uitleggen wat je wil? Dat lees je in dit artikel

Het begin

Het belangrijkste is misschien wel een goede briefing aan de animatiestudio. Een goede briefing is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een succesvolle uitleganimatie. Vaak valt een goede briefing al in elkaar bij een kennismakingsgesprek. Een goede, professionele animatiestudio weet ook precies welke vragen zij moeten stellen om duidelijkheid te krijgen.

De uitleganimatie zelf

Je moet proberen om de uitleganimatie zo kort mogelijk te houden. Zeker voor producten of diensten moet je proberen om een animatie te laten maken van maximaal twee minuten. Hierna verliest een kijker vaak zijn concentratie en focus. Het is belangrijk dat je alle informatie in die twee minuten krijgt. Om dit voor elkaar te krijgen is het verstandig om niet te veel informatie in een video te verwerken. Maak een keuze voor een product, service of proces en probeer er niet meerdere in te proppen. Dit komt de kwaliteit van de animatie niet ten goede. Is jouw product of dienst voor zowel particuliere als zakelijke klanten? Laat dan twee uitleganimaties maken.

 

Zorg er ook voor dat de animatie voor iedereen te begrijpen is en gebruik spreektaal. Hiermee voorkom je dat het te formeel of ouderwets overkomt. Als je een product wil verkopen kan je ook beter geen specificaties noemen maar alleen de voordelen die een product heeft. Een kijker wil vaak zo min mogelijk energie steken in het begrijpen van een video.

De uitleganimatie publiceren

Zodra de animatie klaar is en je hebt geen feedback meer voor de animatiestudio, dan is het tijd voor de publicatie. Gebruik zoveel mogelijk kanalen om je video te delen, denk hierbij aan je eigen website, nieuwsbrieven, blogs, social media en video vertoning tijdens evenementen. Hoe vaker je uitleganimatie wordt gedeeld en bekeken, hoe succesvoller deze zal zijn.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly